Beadfilters


Beadfilters: Een zeer compacte wijze van biologisch filteren, dient te worden gecombineerd met een zwaartekracht zeefbochtfilter. (Bijvoorbeeld de Aquaforte Ultrasieve 3, Smartsieve, Econosieve of Midisieve.)

De Aquaforte Econobead vijverfilter serie is al jaren de "must have" van elke echte Koivijver liefhebber!

Aquaforte Econobead vijverfilters zijn uit voorraad leverbaar (na 1 werkdag in huis!) in de uitvoeringen:
Econobead 40 - Econobead 50 - Econobead 60 - Econobead 100 & Econobead 140 indien u deze voorziet van de Econobead bypass set, dan geeft dit ruim 40% minder stromingsweerstand.

Aquaforte EconoBead Beadfilters

Het economische antwoord op imitatie filters, van de beadfilter experts!

NIEUW MODEL 2016! NIEUWE DEKSEL EN BLOWER VAN NOG BETERE KWALITEIT!

De Aquaforte EconoBead beadfilters hebben een zeer sterke kwaliteit polyethyleen behuizing, en zijn standaard voorzien van: bodemdrain om het vuil van de bodem te verwijderen, 6-wegklep, transparante deksel, beads, en een zeer betrouwbare blower! (tevens voorzien van geluiddemper). De EconoBead serie bestaat uit vijf modellen voor vijvers van ongeveer 10m³ tot ongeveer 100m³. Dankzij de grote deksel zeer goed toegankelijk voor het vullen met beads en eventueel onderhoud.

Beadfilters
Beadfilters zijn gesloten (druk)vaten gevuld met miljoenen plastic korreltjes (beads). Omdat deze korreltjes drijven zorgen ze voor de mechanische filtratie en vanwege hun grote aanhechtings- oppervlak ook als biologische filtratie.

Mechanische filtratie: de korrels drijven in een gesloten vat en zitten daardoor heel erg dicht op elkaar. Het water wordt er door de druk van de pomp doorheen geleid waardoor de vuildeeltjes in deze korrels blijven hangen. Naarmate het filter langere tijd wordt gebruikt wordt ook de biofilm (een plakkerige laag) om de korrels dikker waardoor er steeds fijner vuil kan worden opgevangen.

Biologische filtratie: de plastic korrels hebben een aanhechtingsoppervlakte van zo’n 1600m² per m³ (zes keer zo veel als bijvoorbeeld een blauwe Japanse mat). De biofilmlaag om de korrels biedt dus gigantisch veel oppervlakte voor de bacteriën voor het afbreken van ammonium, nitriet en nitraat.

Beadfilter bypass
Hiermee wordt het gebruik van energiezuinige pompen mogelijk. Dankzij een zeer compact bypass systeem wordt de 6-wegklep tijdens het filteren volledig omzeild en gaat het water in een rechte lijn direct het filter in en uit. Dit zorgt voor minimaal 40% minder drukverlies (afhankelijk van het type pomp). Het bypass systeem is dankzij de schroefkoppelingen zeer eenvoudig te monteren.

Snelle en directe levering uit eigen voorraad.
Mail of bel ons even voor super lage netto prijzen!